1. Piperade met chorizo

Piperade is een typisch Baskisch gerecht. Met de combinatie van de tomaat en de groente met de chorizo haal je de Spaanse sfeer in huis. Zeker het uitproberen waard, dus! 

Piperade met chorizo 

2. Spaanse tortilla

De Spaanse tortilla. We hebben het hier natuurlijk over het gerecht met ei en niet de tortillawrap uit de Mexicaanse keuken. Dit watertandend lekkere gerecht maak je met maar vier ingrediënten - en toch kennen maar weinig mensen de edele kunst van de Spaanse tortilla de patatas. Tijd voor verandering!

Miniatuur

3. San Sebastian Cheesecake

Een chef in het Spaanse stadje San Sebastian bedacht deze bijzondere cheesecake in zijn keuken. De combinatie van de 'burnt' buitenkant en de boterzachte en zoete binnenkant zorgt voor een ware smaaksensatie.

SanSabastian Cheese Cake

4. Paella met zeevruchten

Dit authentieke Spaanse gerecht mag natúúrlijk niet ontbreken op het lijstje! Met het beroemde rijstgerecht kun je weer heel even terug op vakantie en doen alsof je aan de Spaanse boulevard zit met een flinke kan sangria en een heerlijk bord paella. 

Miniatuur

5. Spaghetti met chorizo en garnalen

Weinig tijd, maar wel zin in lekkere maaltijd? Dan is deze heerlijke Spaanse pasta met chorizo en garnalen perfect voor jou! Binnen 30 minuten serveer je dit heerlijke gerecht al op tafel. Buen apetito!

Miniatuur

6. Sweet & spicy churros

Eén van onze grootste favorieten bij de gebakkraam: churros! Hoewel je meestal de zoete variant met suiker vaker tegenkomt, zijn ze ook verschrikkelijk lekker met een pittig randje. Probeer het zelf maar!

Hartige churros

7. Patatas bravas, gegrilde sardines, toastjes en Padrón pepers

Wat een feestje! Deze tapas zijn perfect voor een heerlijke borrelavond met vrienden of familie. Zei iemand daar borrelen? 

Miniatuurvoorbeeld

8. Arroz con chorizo

Arroz con chorizo betekent niet veel meer dan 'rijst met chorizo'. Een heerlijk Spaans eenpansgerecht dat wordt aangevuld met jalapeño peper, chorizo, knoflook, ui, paprika én een eitje. Loopt het water je al in de mond?

Miniatuurvoorbeeld