Piperade is een typisch Baskisch gerecht. De combinatie van de tomaat en de groente met de chorizo geeft een heerlijke smaaksensatie. Zeker het uitproberen waard.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Piperade met chorizo

  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 5 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g chorizo
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Omelet

  • 3 eieren
  • een scheutje melk
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Stap 1: Piperade met chorizo 
Snijd de uien in halve ringen, de paprika’s en de tomaten in stukjes, de knoflook fijn en de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de uien, tijm en de chorizo op middelhoog vuur circa 3 minuten.  

Voeg de knoflook, paprika’s, gerooktpaprikapoeder en de tomaten toe en laat circa 20-30 minuten stoven met deksel op de pan. Verwijder de tijm en breng evt. op smaak met zout.  

Stap 2: Omelet 
Kluts de eieren met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en schenk het eimengsel erin. Laat het ei al roerend stollen en schuif dan het mengsel naar één kant van de pan. Laat de omelet in circa 3-4 minuten op laag vuur verder garen. Serveer de omelet bij de piperade.  

 

Geef je waardering

145
Piperade met chorizo 
Piperade met chorizo