De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

piperade met chorizo 

Dit gerecht wil je proberen!

Piperade met chorizo 

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Piperade is een typisch Baskisch gerecht. De combinatie van de tomaat en de groente met de chorizo geeft een heerlijke smaaksensatie. Zeker het uitproberen waard.

Bereidingswijze

Piperade met chorizo

  1. Snijd de uien in halve ringen, de paprika’s en de tomaten in stukjes, de knoflook fijn en de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de uien, tijm en de chorizo op middelhoog vuur circa 3 minuten.  

  2. Voeg de knoflook, paprika’s, gerooktpaprikapoeder en de tomaten toe en laat circa 20-30 minuten stoven met deksel op de pan. Verwijder de tijm en breng evt. op smaak met zout.  

Omelet

  1. Kluts de eieren met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en schenk het eimengsel erin. Laat het ei al roerend stollen en schuif dan het mengsel naar één kant van de pan. Laat de omelet in circa 3-4 minuten op laag vuur verder garen. Serveer de omelet bij de piperade.

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker