De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sweet & spicy churros

Je ontkomt op de kermis of de oliebollenkraam niet aan de churros-optie. Hoewel we de zoete variant vaker tegenkomen, met suiker bijvoorbeeld, doet de sweet & spike variant het ook erg goed. En het is ook nog eens verrassend lekker!

30 min kooktijd
Hartige churros

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Eén van onze grootste favorieten bij de gebakkraam zijn churros! Hoewel je meestal de zoete variant vaker tegenkomt, zijn ze ook verschrikkelijk lekker met een pittig hintje.

Bereidingswijze

Spicy churros 

Stap 1: 

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Breng in een pan het water, boter, chipotle en het zout aan de kook. Zeef de bloem en roer deze in één keer door het mengsel in de pan. Gebruik voor het roeren een houten lepel of een spatel. 

Stap 2: 
Laat de pan op laag vuur staan en blijf rustig roeren zodat de bloem goed wordt opgenomen en er een deegbal ontstaat. Blijf circa 5 minuten heel rustig roeren. Hierdoor kan de bloem goed gaar worden wat belangrijk is voor de stevigheid van het beslag. 

Stap 3: 
Neem de pan van het vuur en doe het beslag in de kom van de mixer. Roer één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen.  

Stap 4: 
Schep het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit de churros in de olie en frituur in circa 4 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 5: 
Meng in een kom de suiker en de kaneel. Wentel de churros erdoorheen als deze gefrituurd zijn. 

Chocolade-espressosaus 
Verwarm de chocolade, suiker, slagroom en de espresso in een pan op laag vuur totdat de suiker en chocolade zijn opgelost. Roer met een garde tot een mooie gladde saus ontstaat. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker