Met name de laatste jaren is boerenkool steeds populairder geworden en dat snappen wij volkomen. De heerlijke smaak doet het goed in combinatie met veel andere ingrediënten (denk aan aardappel, mosterd, vlees, vis, room, pasta en tomaat), de structuur zorgt voor een verrassend effect in veel gerechten én het zit boordevol vitaminen en mineralen.

Denk aan de klassieke stamppot (lekker met een lik mosterd en een dampende rookworst), maar ook in ovenschotels (mmm… met zoete aardappel, amandelen en spekjes!), soepen (met courgette, kokos en koriander), smoothies (ideaal met spinazie en venkel) of zelfs stoofgerechten (suddervlees of groentestoofjes).

Tip: Voeg restjes boerenkool toe aan je smoothie of soep. Op deze manier krijg je verspreid over de dag veel groenten binnen én hoef je geen restjes te verspillen.

Boerenkool als salade
Nog populairder zijn boerenkool salades, waar ze met name in Amerika geen genoeg van kunnen krijgen! Je kunt sla namelijk prima vervangen door panklaar gesneden boerenkool.

Lekker met een beetje olijfolie, azijn, tomaatje en peper en zout, of maak er een culinair feestje van en verander de klassieke Caesar (met ansjovisdressing, Parmezaanse kaas en croutons) tot deze winterse variant met pompoen en gegrilde kip.

Wil je het nog spannender maken? Ga dan richting het Midden-Oosten, met een frisse citroendressing, granaatappelpitjes, een snufje komijn, geroosterde kikkererwten en nog veel meer lekkers!

Heb je nog boerenkool over? Blancheer het gedurende een paar minuten, giet af en vries in. Zo kun je het nog wel een jaar bewaren!

Meer weten over boerenkool en actuele aanbiedingen? Kijk dan op de website van PLUS.