Winterse Caesarsalade met boerenkool, pompoen en gegrilde kip

7
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen, halveer en ontdoe van de zaadlijsten en pitten. Snijd de pompoenhelften in blokjes, besprenkel met olijfolie, peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen 20-30 minuten in de oven gaar.

Verwarm een grillpan en bak hierin de plakjes ontbijtspek goudbruin en krokant. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon. Maak met een scherp mes een inkeping in het dikke gedeelte van de kippendijfilets, zodat je de filets als het ware kunt openklappen en ‘langer’ maakt. Verwarm de grillpan en breng de kip op smaak met peper en zout.

Grill de kippendijfilets in de pan op middelhoog vuur, totdat de kip goudbruin en gaar is, maar niet droog. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten tot en met de mosterd met elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met zwarte peper.

Verdeel een deel van de dressing over de boerenkool en mix met slacouverts of je handen. Voeg naar smaak extra dressing toe. Snijd de kip in stukjes. Meng de kip, pompoen en Parmezaanse kaas met de aangemaakte boerenkool. Breek het ontbijtspek in stukjes en verdeel over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Caesarsalade

  • 1 kleine flespompoen
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 kippendijfilets
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 ansjovisfilets op olie, fijngehakt
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 tl Dijonmosterd
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 100 g Parmezaanse kaas, in flakes geraspt
Geef je waardering
7