De basis van koken

3 x koken met avocado

De avocado is populairder dan ook! Geen wonder want deze prachtige groene vrucht zit boordevol voedingswaarden, gezonde vetten en heeft een intense romige smaak. We kennen natuurlijk de avocado als favoriet door salades, maar er is meer! Wij geven je 3 verschillende manieren om te koken met avocado.

Tip: wil je een prachtige avocadoroos maken? bekijk dan de video helemaal onderaan het artikel.

Op brood

Misschien wel het bekendst én het makkelijkst: avocado op brood, ofwelavocado toast. Het werd een paar jaar geleden een hit in New York en inmiddels zijn de broodjes in Nederland ook niet weg te slepen.

Belangrijk is dat de avocado lekker rijp is, op smaak gebracht met peper en zout, en je kunt het broodje toppen met wat je maar wil. Denk aan een beetje citroensap en hummus, maar ook gerookte zalm, een gekookt (of gepocheerd) eitje, tomaat of kipfilet smaken heerlijk.

Door pasta

Ook kun je avocado gebruiken als basis voor pastasauzen. De romige smaak en structuur zorgen voor een gezonde (en veganistische) variant op roomsaus, en is extra lekker in combinatie met kaas, spinazie, tomaatjes en (gerookte) zalm. Of gebruik avocado als basis voor pesto!

Zoete gerechten

Tot slot een minder bekende, maar wederom onwijs lekkere manier om avocado in de keuken te gebruiken is in zoete gerechten. Met name (vegan) chocolademousse is populair, maar je kunt er ook taartencheesecakes en zelfs macarons mee maken!

Avocadoroos

Wil je je gerecht er extra mooi uit laten zien? Maak dan een avocadoroos! Colette van Fooddeco laat je in onderstaande video zien hoe het moet.