Eerder vertelden we je al hoe je de perfect rijpe avocado kiest in de winkel en hoe je zonder mes je favoriete vrucht kunt ontpitten. Het komt echter regelmatig voor dat je niet de hele vrucht gebruikt en dus achterblijft met een halve avocado. Balen, want de vrucht verkleurt binnen no time bruin. Hoe zit dat precies?

Bruine kleur

Net als bij appels, bananen en aardappelen, kleurt een avocado bruin wanneer het wordt blootgesteld aan zuurstof. Dit proces wordt ook wel oxidatie genoemd. Dit is een chemische reactie waarbij het vruchtvlees wordt aangetast, met als gevolg een bruine avocado. De oplossing? Een glas (of bakje) water. 

Hoe werkt het?

Pak een groot glas (of bakje), vul deze met water en leg de overgebleven avocado mét pit in het water. Het water zorgt voor een natuurlijke barrière waardoor de zuurstof uit de lucht de avocado niet kan bereiken én aantasten. Zet het glas (of bakje) in de koelkast en na 24 uur is je avocado nog steeds zo goed als nieuw. Voor gebruik dep je de avocado droog met keukenpapier of een theedoek.

Trek in avocado gekregen? Wij hebben de lekkerste avocado-recepten voor je op een rij gezet.