Pantosti met bacon, avocado, tomaat en graskaas

6
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Verwarm een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en bewaar het vet in de pan. Prak ondertussen de avocado tot een mousse. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met zout & peper door de avocado en zet apart.

Verwarm de pan waar de bacon is gebakken op middelhoog vuur. Besmeer ondertussen de sneetjes brood aan één kant met roomboter. Leg vier sneetjes met de besmeerde kant naar beneden en beleg met een laagje kaas. Besmeer met guacamole.

Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de guacmole. Leg hierop de bacon en top me de resterende kaas. Leg hierop de resterende sneetjes brood met de boterkant naar boven. Bak de broodjes in de pan knapperig en totdat de kaas begint te smelten. Draai om en bak totdat ook de andere kant knapperig is. Serveer gelijk.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pantosti

  • 8 plakken bacon
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bladpeterselie
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 50 g zachte roomboter
  • 2 trostomaten
  • 300 g Klaverland graskaas, in plakjes
Geef je waardering
6