Chocolade-avocadotaart

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Chocolade-avocadocake  
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de taartpannen in en beleed met bakpapier. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder en de suiker. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn met een vork. Meng in een andere kom de zonnebloemolie, avocado, water en azijn. Meng het droge mengsel door het natte mengsel. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpan en bak de chocolade-avocadocake in circa 60 minuten gaar. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm. Halveer de cake horizontaal.

Avocadocrème
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocadostukken zo glad mogelijk in het bakje van de staafmixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Halveer de limoen en pers het sap uit boven de avocado’s. Roer het avocadomengsel, poedersuiker en het vanillemerg tot een gladde egale en smeuïge crème. Verdeel de crème over één plak chocoladecake  en leg de andere plak erbovenop. Bestrijk de bovenkant met de rest van de avocadocrème.

Pistache-cashewcrunch
Hak de pistachenoten en cashewnoten grof en strooi over de taart.

Ingredienten

1
Porties

Chocolade-avocadocake

  • 360 g bloem
  • 45 g cacaopoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 360 g bruine basterdsuiker
  • 1 rijpe avocado
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 475 ml water
  • 2 el azijn

Avocadocrème

  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 500 g poedersuiker

Pistache-cashewcrunch

  • 100 g pistache
  • 50 g cashewnoten

Extra nodig

  • plantaardige margarine om in te vetten
  • 1 taartpan van 24 cm
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • bakpapier
Geef je waardering
2