De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-avocadotaart

90 MIN
Chocolade-avocadotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocolade-avocadocake  
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de taartpannen in en beleed met bakpapier. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder en de suiker. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn met een vork. Meng in een andere kom de zonnebloemolie, avocado, water en azijn. Meng het droge mengsel door het natte mengsel. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpan en bak de chocolade-avocadocake in circa 60 minuten gaar. Laat afkoelen en haal de cake uit de vorm. Halveer de cake horizontaal.

Avocadocrème
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocadostukken zo glad mogelijk in het bakje van de staafmixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Halveer de limoen en pers het sap uit boven de avocado’s. Roer het avocadomengsel, poedersuiker en het vanillemerg tot een gladde egale en smeuïge crème. Verdeel de crème over één plak chocoladecake  en leg de andere plak erbovenop. Bestrijk de bovenkant met de rest van de avocadocrème.

Pistache-cashewcrunch
Hak de pistachenoten en cashewnoten grof en strooi over de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker