De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Spaghetti maken? Dit zijn onze lekkerste recepten!

Spaghetti-recepten

Zin in spaghetti? Er gaat níets boven een traditioneel bord spaghetti: makkelijk om te maken en bomvol smaak! Van de klassieke spaghetti bolognese tot een spaghetti carbonara om je vingers bij af te likken: we hebben de allerlekkerste spaghetti-recepten voor je op een rij gezet.

Traditionele spaghetti met pastasaus

Wie had vroeger kunnen bedenken dat het eenvoudige bordje spaghetti bolognese - of ragú, zoals de Italianen het zelf noemen* - de ultieme guilty pleasure van nu zou worden. En wat te denken van de minimalistische, maar gruwelijk lekkere spaghetti carbonara? Als je die écht goed maakt... Dan kun je ons ervoor wakker maken.

Maar hoe doe je dat? Spaghetti maken als een Italiaan?

Eén van de belangrijkste ingrediënten voor een verrukkelijke spaghetti is amore. Liefde gaat door de maag en dat weten Italianen als geen ander. Dus zoek je innerlijke nonna, kies vervolgens het allerlekkerste gerecht (we hebben alvast een aantal klassiekers voor je geselecteerd) en ga voor de beste ingrediënten. Want de ene pasta is de andere niet. Kook vervolgens de sterren van de hemel. Reken maar dat jouw bordje spaghetti (welke je ook kiest) dan nóg lekkerder smaakt. 

Wil je nou echt indruk maken? Maak je spaghetti dan vers. Zelf pasta maken is erg leuk om te doen. En geeft nog meer voldoening als het uiteindelijk op het bord belandt. 

Geen pastamachine in huis? Je kunt prima pasta maken zonder pastamachine.

Zelf bolognesesaus maken

*Wist je dat: spaghetti bolognese bij ons een razend populair en alom bekend gerecht is. Maar dat het bij de Italianen zelf helemaal niet in de kookboeken voorkomt? Spaghetti bolognese is op en top Amerikaans en afgeleid van 'ragú alla bolognese'.

Wat is dan het verschil? Het originele Italiaanse gerecht wordt met, uiteraard, Italiaanse precisie bereid. Terwijl de bolognese zoals wij 'm kennen niet veel meer is dan een snelle tomatensaus met gehakt. De klassieke ragú staat normaal gesproken zo'n 2 tot 3 uur lekker te pruttelen.

Maar ook in een uur kun je al zelf bolognesesaus maken. 24Kitchen's Giovanni laat in dit recept zien hoe >

De lekkerste spaghetti-recepten