Tagliatelle alla bolognese

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de waspeen in blokjes. Pluk de selderij. 
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de helft van de waspeen en selderij toe en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Schenk de witte wijn erbij, voeg de waspeen en tomatenpuree toe en verwarm 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten, basilicumblaadjes, bouillonblokje, doperwtjes en de rest van de selderij toe. Laat op laag vuur circa 40 minuten inkoken en roer af en toe door.

Breng 4 liter water met ruim zout aan de kook en kook de tagliatelle in circa 5 minuten ‘al dente’. Giet de pasta af en voeg de saus toe. Strooi Parmezaanse kaas over de pasta.

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle alla bolognese

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 waspeen
  • 10 takjes selderij
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 350 g gemengd gehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 3 tl geconcentreerde tomatenpuree
  • 700 g tomatenpuree
  • 200 g gepelde tomaten
  • 4 verse basilicumblaadjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 g doperwten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 500 g tagliatelle
Geef je waardering
7