De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hartige taart

Het is een voor de hand liggende om een hartige taart te verwarren met een quiche. Hoewel een quiche wel een hartige taart is, is dit andersom niet altijd het geval. Een quiche is namelijk te herkennen aan een vulling met ei in de basis. Bij een hartige taart kan de vulling elke basis bevatten. De enige eis waaraan het moet voldoen: het moet - hoe verrassend - een taart zijn die hartig smaakt in plaats van een zoete.

Hoewel een hartige taart dus niet te veel te raden overlaat, kun je er beslist alle kanten mee op. Heb je restjes? Een hartige taart de ideale oplossing om ze op te maken. Haast alle restjes zijn geschikt: groenten, (zoete) aardappelen, kruiden, knollen, vlees en vis. Wat je restjes ook zijn, zo’n hartige taart is de bekwame kandidaat. Let wel op de combinaties die je maakt.

Hartige taart recept

De recepten voor zo’n hartige taart hoef je niet zelf uit de mouw te schudden. Heb je restjes die je erin wilt verwerken, dan kun je rustig tussen de reeds bestaande recepten neuzen om te kijken welk recept het best aansluit bij het te verwerken ingrediënt. Maar ook als je niks te verwerken hebt is er genoeg keuze. Van kleine hartige taartjes tot hartige taart die verdacht veel weg heeft van een plaatpizza. Heb je minder tijd dan honger, dan heb je aan de galette met pompoen en salie een goede. Die kun je al binnen 45 minuten op tafel hebben. Schuif er een soepje of een salade naast en je maaltijd is compleet.

Hartige taart

Hartige taart

Hartige taart

  • Pompoen-galette met salie

    Deze galette van pompoen en salie ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens verrukkelijk. Proef zelf maar!

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • La tartiflette met groene kool-kappertjessalade

    Nog geen eetplannen voor vanavond? Deze la tartiflette met groene kool-kappertjessalade is een aanrader!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

    Deze spaghettitaart is de moeite waard: superlekker en makkelijk te maken.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Eenpansgerecht: chicken pot pie

    Weleens gehoord van chicken pot pie? Dit gerecht is namelijk echt om je vingers bij af te likken!

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Marokkaanse kippastei

    Om je vingers bij af te likken: zó lekker is deze Marokkaanse kippastei. Probeer dit fantastische recept van Miljuschka uit.

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Tarte tatin met brie en peren

    Deze vegetarische, hartige variant van de omgekeerde taart combineert het zachte van de brie perfect met het zoete van de handperen. Probeer het vanavond!

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot

    Vandaag maken we een hartige variant op de tarte tatin, namelijk met sjalotten. De salade met geroosterde druiven en marcaire, een mild kaasje uit de Vogezen, vult het taartje perfect aan.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Kip-bacon pie met appel
    voorbereidingstijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Bimitaart met mozzarella

    Echt comfortfood uit de oven. Deze hartige taart maak je met het broertje van de broccoli en mozzarella.

    voorbereidingstijd 180 min
  • Kippastei in de pan

    Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7).

    Een recept van Jamie Oliver
    Miniatuur
  • Kruidentaart met courgette en serranoham
    Een heerlijke gekruide hartige taart met serranoham. Lekker voor een picknick of gewoon als avondeten.
    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 30 min
  • Hartige kaastaartjes
    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Angélique Schmeinck
    Miniatuurvoorbeeld

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.