Het is een voor de hand liggende om een hartige taart te verwarren met een quiche. Hoewel een quiche wel een hartige taart is, is dit andersom niet altijd het geval. Een quiche is namelijk te herkennen aan een vulling met ei in de basis. Bij een hartige taart kan de vulling elke basis bevatten. De enige eis waaraan het moet voldoen: het moet - hoe verrassend - een taart zijn die hartig smaakt in plaats van een zoete.

Hoewel een hartige taart dus niet te veel te raden overlaat, kun je er beslist alle kanten mee op. Heb je restjes? Een hartige taart de ideale oplossing om ze op te maken. Haast alle restjes zijn geschikt: groenten, (zoete) aardappelen, kruiden, knollen, vlees en vis. Wat je restjes ook zijn, zo’n hartige taart is de bekwame kandidaat. Let wel op de combinaties die je maakt.

Hartige taart recept

De recepten voor zo’n hartige taart hoef je niet zelf uit de mouw te schudden. Heb je restjes die je erin wilt verwerken, dan kun je rustig tussen de reeds bestaande recepten neuzen om te kijken welk recept het best aansluit bij het te verwerken ingrediënt. Maar ook als je niks te verwerken hebt is er genoeg keuze. Van kleine hartige taartjes tot hartige taart die verdacht veel weg heeft van een plaatpizza. Heb je minder tijd dan honger, dan heb je aan de galette met pompoen en salie een goede. Die kun je al binnen 45 minuten op tafel hebben. Schuif er een soepje of een salade naast en je maaltijd is compleet.