De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippastei in de pan

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.

Kippastei in de pan

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is. Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.

Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er 1 eetlepel rodewijnazijn en 150 ml water door. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!

 

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Vanaf 1 oktober kijk je elke zondag naar Jamie's Quick & Easy Food! Het nieuwste programma Jamie Oliver, waarin hij deze keer aan de slag gaat met gerechten gemaakt van slechts 5 ingrediënten.

Van de mooiste gebakjes tot sissende coquilles en van hamburgerbroodjes waar het water je van in de mond loopt; ook deze nieuwe parel is weer gevuld met alleen de allerlekkerste gerechten. Wil je zelf de keuken in duiken? Na elke aflevering plaatsen we ons favoriete recept op de website.

© 2017 Jamie Oliver (www.jamieoliver.com)

Wil je alle recepten uit de serie + nog veel meer? Bestel dan gauw het bijbehorende kookboek, genaamd Jamie Oliver 5 ingrediënten.

Kijk elke zondag vanaf 17:00 naar 2 afleveringen van Jamie's Quick & Easy Food bij 24Kitchen en check de website voor de lekkerste recepten! Aflevering gemist? Kijk dan op zaterdag vanaf 16:00.

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker