Hartige kaastaartjes

16
Makkelijk
Hartige kaastaartjes

Bereidingswijze

5 minuten kooktijd
30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Pel en snipper de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit deze even. Klop de eieren los met de melk. Voeg de mosterd en het zeezout toe aan het eimengsel. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Rasp de kaas. Verbrokkel de zachte kaas. Snijd de noten en olijven. Voeg de geraspte kaas, zachte kaas, noten, olijven en de cayennepeper toe. Snijd het brood in grove stukken, voeg toe en meng het geheel goed door met een spatel. Vet de bakvormpjes licht in met wat olijfolie. Schep het kaasmengsel in de vormpjes en bak de taartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

4
Personen

Hartige kaastaartjes

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 tl gladde mosterd
  • 1 snufje grof zeezout
  • 125 g restjes kaas (jong, belegen, of oud)
  • 50 g feta
  • 50 g noten
  • 50 g olijven
  • 2 tl cayennepeper
  • 4 sneetjes volkoren- of maïsbrood met korst

Extra nodig

  • bakvormpjes van 6-8 cm doorsnede (kopjes, aluminium, wegwerpvormpjes, siliconen muffinvormpjes)
Hartige kaastaartjes
Geef je waardering
16