1. Snijd de peen en bleekselderij in stukken. Snijd 1 ui in vieren. Doe met 1,5 liter water, peperkorrels en 1 tl zout in een pan.
2. Snijd de stelen van de koriander. Voeg samen met de kippendijen toe aan de pan.
3. Breng tegen de kook aan en laat de kip 20 minuten pocheren.
4. Pel en snijd 3 uien grof. Laat 25 g boter smelten in een koekenpan bak de uien met zout 20 minuten op laag vuur.
5. Pel en snijd de knoflook en voeg erbij.
6. Rooster in een scheutje olie de amandelen lichtbruin.
7. Verwarm de oven voor op 180˚C. Laat de overige boter smelten.
8. Haal de kip uit de pan. Vet de vorm in en beleg met filovellen. Laat het deeg over de rand hangen. Bestrijk met gesmolten boter en leg er nog een laag filodeeg op. Herhaal tot het deeg op is.
9. Hak de amandelen grof en voeg bij de uien. Voeg een soeplepel bouillon toe. Pluk het kippenvlees in draadjes en voeg met de koekkruiden toe aan de pan. Schenk nog een lepel bouillon erbij. Snijd het korianderblad fijn en voeg toe.
10. Schep de vulling op het deeg in de vorm. Vouw het overhangende deeg over de vulling heen. Bestrijk tijdens het vouwen de deegvellen steeds met boter. Bak de pastei 30-40 minuten in de oven.
11. Maak de wortelrasp aan met citroensap. Meng met de veldsla. Snijd de munt fijn en de olijven grof en voeg erbij. Breng de salade op smaak met peper, zout en olijfolie.
12. Laat de pastei iets afkoelen. Meng de poedersuiker met kaneel en bestuif de pastei ermee, of maak er met behulp van een sjabloon een patroon op. Geef er de salade bij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee