Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 150 gr ijskoude boter, in stukjes
  • 285 g bloem
  • 130 g ijskoude roomkaas (leg 1 uur in de vriezer)
  • 1 1/2 el azijn
  • 1 tl bakpoeder

Vulling

  • 4 eieren
  • 400 g bimi of aspergebroccoli
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 potje geroosterde gele paprika, uitgelekt, drooggedept, in repen
  • 250 g mozzarella, in kleine stukken gescheurd
  • 50 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 25 minuten

Deeg:

1. Pulse de boter in de keukenmachine met de bloem en roomkaas tot een fijn kruimelig mengsel.

2. Voeg 1 el ijskoud water, de azijn en het bakpoeder toe en puls snel tot een samenhangend deeg.

3. Druk het deeg tot een wijde platte schijf, wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Bimitaart met mozzarella:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Klop de eieren los met peper en zout.

3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 35x45 cm.

4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen om zodat een randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak het deeg 15 min. voor.

5. Bestrijk de bodem met wat van het eimengsel en bak nog 5 min. Neem uit de oven.

6. Snijd het harde uiteinde van de bimi-stengels en meng ze met de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper.

7. Verdeel de rest van het eimengsel over de bodem.

8. Verdeel de paprikarepen en bimi erover, dan de mozzarella en bestrooi met de amandelen.

9. Bak de taart onderin de oven 30-40 min. tot het ei gestold is en het deeg mooi bruin.

RECEPT Eke Mariën
STYLING Jet Krings

Dit recept komt uit Delicious.special edition 'Hartige taart'.
Bestel jouw exemplaar hier >

Geef je waardering

8
bimitaart met mozzarella