De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakt bladerdeeg

Zelf bladerdeeg maken is best lastig, maar zeker de moeite waard.

45 min voorbereidingstijd
180 min kooktijd
Bladerdeeg maken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zelf bladerdeeg maken is best een aardig karweitje. Maar hartstikke leuk om zelf een keertje uit te proberen met een eindresultaat waar je ontzettend trots op mag zijn. 

Bereidingswijze

Dit recept is goed voor 600 g bladerdeeg. 

Stap 1:
Meng de bloem, zout, water en de boter. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Rol de koude boter tussen twee velletjes plasticfolie uit tot een vierkante plak met een dikte van circa 1 cm en laat het weer terug koud worden in de koelkast.

Stap 3:
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg iets uit. Rol de vier hoeken iets dunner uit. Leg de koude plak boter op het dikkere stuk van het deeg en vouw de hoeken van het deeg nu over de boter. Hierdoor zit de plak boter ingevouwen in het deeg. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast om weer op te stijven. Het is belangrijk dat vooral de boter in het deeg heel koud blijft.

Stap 4:
Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 15 cm en vouw het deeg in drieën. Draai het een kwartslag en rol het opnieuw uit tot 40 x 15 cm. Vouw het opnieuw in drieën op. Het twee keer uitrollen en opvouwen van het deeg heet een ‘toer’.

Stap 5:
Leg het bladerdeeg 30 minuten in de koelkast en herhaal deze toer nog twee keer.

Stap 6:
Het bladerdeeg is klaar voor gebruik als het drie hele toeren heeft gekregen. Laat het deeg weer minstens 30 minuten rusten in de koelkast voordat je het verder verwerkt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker