De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars met risotto en tomaat-venkelsalade

30 min kooktijd
Zeebaars met risotto en tomaat-venkelsalade

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zeebaars met risotto
  • Breng de vleesbouillon aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de rijst toe en bak samen met de uien circa 2 minuten.
  • Voeg de witte wijn toe en kook het totdat de alcohol is vervlogen.
  • Voeg een soeplepel vleesbouillon toe wanneer de wijn is weggetrokken en roer de bouillon door de rijst.
  • Voeg steeds vleesbouillon toe wanneer het vocht wegtrekt tot je rijst gaar is.
  • Bak de zeebaars in een aparte pan met olijfolie aan beide kanten bruin.

Tomaat-venkelsalade met pesto en feta

    • Snijd de venkel in dunne plakken.
    • Snijd de tomaten in lange smalle stukken.
    • Snijd de fetakaas in blokjes en de Parmezaanse kaas in kleine stukjes.
    • Mix de peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas samen met de olijfolie in een keukenmachine tot het een pesto is.
    • Verhit olie in een pan en bak de venkel op een matig vuur totdat deze zacht is.
    • Leg de gebakken venkel op een bord, leg daar de stukken tomaat op en daarna de feta. Schenk de pesto erover.
    • Haal de rijst van het vuur als deze gaar is. Voeg als laatste Parmezaanse kaas en roomboter bij de rijst en roer het geheel.
    • Schep de risotto op vier borden en leg daar de zeebaars op. Serveer de tomaat-venkelsalade apart. 

    Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

    Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

    Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

    Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

    Miniatuurvoorbeeld

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker