- Breng de vleesbouillon aan de kook.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de rijst toe en bak samen met de uien circa 2 minuten.
- Voeg de witte wijn toe en kook het totdat de alcohol is vervlogen.
- Voeg een soeplepel vleesbouillon toe wanneer de wijn is weggetrokken en roer de bouillon door de rijst.
- Voeg steeds vleesbouillon toe wanneer het vocht wegtrekt tot je rijst gaar is.
- Bak de zeebaars in een aparte pan met olijfolie aan beide kanten bruin.
Tomaat-venkelsalade met pesto en feta
- Snijd de venkel in dunne plakken.
- Snijd de tomaten in lange smalle stukken.
- Snijd de fetakaas in blokjes en de Parmezaanse kaas in kleine stukjes.
- Mix de peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas samen met de olijfolie in een keukenmachine tot het een pesto is.
- Verhit olie in een pan en bak de venkel op een matig vuur totdat deze zacht is.
- Leg de gebakken venkel op een bord, leg daar de stukken tomaat op en daarna de feta. Schenk de pesto erover.
- Haal de rijst van het vuur als deze gaar is. Voeg als laatste Parmezaanse kaas en roomboter bij de rijst en roer het geheel.
- Schep de risotto op vier borden en leg daar de zeebaars op. Serveer de tomaat-venkelsalade apart.
0 reacties