Zeebaars met risotto en tomaat-venkelsalade

17
Gemiddeld
Zeebaars met risotto en tomaat-venkelsalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Zeebaars met risotto
  • Breng de vleesbouillon aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de rijst toe en bak samen met de uien circa 2 minuten.
  • Voeg de witte wijn toe en kook het totdat de alcohol is vervlogen.
  • Voeg een soeplepel vleesbouillon toe wanneer de wijn is weggetrokken en roer de bouillon door de rijst.
  • Voeg steeds vleesbouillon toe wanneer het vocht wegtrekt tot je rijst gaar is.
  • Bak de zeebaars in een aparte pan met olijfolie aan beide kanten bruin.

Tomaat-venkelsalade met pesto en feta

    • Snijd de venkel in dunne plakken.
    • Snijd de tomaten in lange smalle stukken.
    • Snijd de fetakaas in blokjes en de Parmezaanse kaas in kleine stukjes.
    • Mix de peterselie, knoflook en Parmezaanse kaas samen met de olijfolie in een keukenmachine tot het een pesto is.
    • Verhit olie in een pan en bak de venkel op een matig vuur totdat deze zacht is.
    • Leg de gebakken venkel op een bord, leg daar de stukken tomaat op en daarna de feta. Schenk de pesto erover.
    • Haal de rijst van het vuur als deze gaar is. Voeg als laatste Parmezaanse kaas en roomboter bij de rijst en roer het geheel.
    • Schep de risotto op vier borden en leg daar de zeebaars op. Serveer de tomaat-venkelsalade apart. 

    Ingredienten

    4
    Personen

    Zeebaars met risotto

    • 1.5 glas risottorijst
    • 1 ui
    • vleesbouillon
    • 4 zeebaarsfilets
    • 3 el roomboter
    • 1 kopje witte wijn
    • 0.5 glas Parmezaanse kaas
    • 1 kopje olijfolie

    Tomaat-venkelsalade

    • 2 venkels
    • 4 blokken feta
    • 2 tomaten
    • 1 bos bladpeterselie
    • 3 el Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook
    • 1 kopje olijfolie
    Geef je waardering
    17