De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

anzac-koekjes

Anzac-koekjes hebben hun naam te danken aan het leger uit Australië en Nieuw-Zeeland. Het verhaal gaat dat de koekjes werden gemaakt met lang houdbare ingrediënten zodat ze lang goed bleven als de soldaten werden uitgezonden.

25 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Anzac-Koekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Anzac-koekjes hebben hun naam te danken aan het leger uit Australië en Nieuw-Zeeland. Het verhaal gaat dat de koekjes werden gemaakt met lang houdbare ingrediënten zodat ze lang goed bleven als de soldaten werden uitgezonden.

Bereidingswijze

Deeg 
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte. Smelt de boter. Meng de havermout, geraspte kokos, bloem, bakpoeder, suiker, zout, ahornsiroop, water en de gesmolten boter in een kom totdat het een deeg is. Schep met een eetlepel of kleine ijsknijper hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Houdt ca 5 cm ruimte tussen de koekjes en druk ze met je vingers iets platter.  

Topping 

Stap 1: 
Rasp de limoen. Klop het eiwit los. Meng de rasp van de limoen door het eiwit en haal de pijnboompitten met een vork door het mengsel. Haal ze daarna door de suiker, zodat er een suikerlaagje omheen zit. Garneer de koekjes met de pijnboompitten. 

Stap 2: 
Bak de koekjes circa 12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn maar nog wel een beetje zacht. Haal de koekjes uit de oven en laat circa 5 minuten op de bakplaat liggen. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker