Stap 1:
Week de noedels 5 minuten in gekookt water. Zorg dat ze helemaal onder staan.
Stap 2:
Meng voor de saus de tamarindepasta, vissaus, jonge sojasaus en de kokosbloesemsuiker door elkaar.
Stap 3:
Pers de knoflook en snijd de sjalotjes in dikke plakken. Kluts de eieren in een kom.
Stap 4:
Verhit een royale scheut neutrale olie in een koekenpan of wok. Schenk het geklutste ei in de pan. Roerbak het ei totdat het gaar is en voeg dan de gesneden sjalotjes en geperste knoflook toe. Voeg zodra de sjalotten goudbruin zijn de noedels toe aan de pan.
Stap 5:
Snijd de gemarineerde tofu in reepjes en voeg toe aan de pan met noedels. Meng goed door en voeg dan de pad-thai-saus toe. Voeg de daslook toe en meng door. Zet dan het vuur uit en voeg de taugé toe.
Stap 6:
Hak de pinda’s grof en snijd de rode peper in ringen. Verdeel de noedels over een kom en garneer met de gehakte pinda en peper. Serveer met partjes limoen en een schep sambal.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood