De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pad thai met tofu

Zin in een noedel gerecht? Maak deze Pad Thai van Eveline.

35 min (voor)bereidingstijd
8-Pad Thai.jpg

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Dit populaire Thaise noedelgerecht maak je met eenvoudige ingrediënten en zet je zo op tafel! Je kan het maken met bijvoorbeeld kip of garnalen, maar ik deel een recept voor een Pad Thai met tofu.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Wel de noodles met kokend water en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd de tofu in plakjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de tofu in 4 min. krokant. Keer halverwege de baktijd om en leg op een bord tot gebruik.

  3. Verhit 1 el olie in de koekenpan, Breek de eieren erboven, roer kort door en zet het vuur uit.

  4. Snijd de sjalotjes in ringetjes en pers de knoflook uit. Verhit de koekenpan opnieuw. Fruit de knoflook met de sjalot 1 min. Roer de sambal, tamarindepasta, vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor.

  5. Schep de noodles uit het water schep samen met de tofu door de pan.  Voeg de sojasaus toe. Snijd de daslook in grove stukken, schep samen met de taugé erdoor en zet het vuur uit.

  6. Snijd de rode peper in ringetjes en limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Schep de pad thai met tofu in een diep bord. Leg een partje limoen erop, garneer met rode peper, bestrooi met de pinda’s en Japanse 7 spice.

    Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker