Dit populaire Thaise noedelgerecht maak je met eenvoudige ingrediënten en zet je zo op tafel! Je kan het maken met bijvoorbeeld kip of garnalen, maar Eveline deelt een recept voor een Pad Thai met tofu.

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 150 g rijstnoodles
  • 100 g tofu (in 5-spices marinade)
  • 100 g taugé
  • 2 eieren
  • 5 stengels daslook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels jonge sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 10 g pinda’s
  • 3 Thaise Sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:
Week de noedels 5 minuten in gekookt water. Zorg dat ze helemaal onder staan. 

Stap 2:
Meng voor de saus de tamarindepasta, vissaus, jonge sojasaus en de kokosbloesemsuiker door elkaar.

Stap 3:
Pers de knoflook en snijd de sjalotjes in dikke plakken. Kluts de eieren in een kom.



Stap 4:

Verhit een royale scheut neutrale olie in een koekenpan of wok. Schenk het geklutste ei in de pan. Roerbak het ei totdat het gaar is en voeg dan de gesneden sjalotjes en geperste knoflook toe. Voeg zodra de sjalotten goudbruin zijn de noedels toe aan de pan.


Stap 5:
Snijd de gemarineerde tofu in reepjes en voeg toe aan de pan met noedels. Meng goed door en voeg dan de pad-thai-saus toe. Voeg de daslook toe en meng door. Zet dan het vuur uit en voeg de taugé toe.



Stap 6:

Hak de pinda’s grof en snijd de rode peper in ringen. Verdeel de noedels over een kom en garneer met de gehakte pinda en peper. Serveer met partjes limoen en een schep sambal. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Pad Thai met tofu
Pad Thai met tofu 2