De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pad Thai met tofu

Zin in een noedel-gerecht? Maak deze Pad Thai van Eveline.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
8-Pad Thai.jpg

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Dit populaire Thaise noedelgerecht maak je met eenvoudige ingrediënten en zet je zo op tafel! Je kan het maken met bijvoorbeeld kip of garnalen, maar ik deel een origineel recept voor een Pad Thai met tofu."

Bereidingswijze

Pad Thai met tofu

  1. Wel de noodles met kokend water en laat staan tot gebruik.

  2. Snijd de tofu in plakjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de tofu in 4 min. krokant. Keer halverwege de baktijd om en leg op een bord tot gebruik.

  3. Verhit 1 el olie in de koekenpan, Breek de eieren erboven, roer kort door en zet het vuur uit.

  4. Snijd de sjalotjes in ringetjes en pers de knoflook uit. Verhit de koekenpan opnieuw. Fruit de knoflook met de sjalot 1 min. Roer de sambal, tamarindepasta, vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor.

  5. Schep de noodles uit het water schep samen met de tofu door de pan.  Voeg de sojasaus toe. Snijd de daslook in grove stukken, schep samen met de taugé erdoor en zet het vuur uit.

  6. Snijd de rode peper in ringetjes en limoen in partjes. Hak de pinda’s grof. Schep de pad thai met tofu in een diep bord. Leg een partje limoen erop, garneer met rode peper, bestrooi met de pinda’s en Japanse 7 spice.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat is pad thai saus?

Pad Thai-saus is een zoetzure saus op basis van tamarindepasta, vissaus, palmsuiker en limoen. Vaak zit er ook wat knoflook en chili in. 

Pad Thai met tofu

Kun je tamarindesaus vervangen?

Ja, je kunt tamarindepasta vervangen in Pad Thai, maar de smaak verandert wel iets. Meng bijvoorbeeld limoensap met een beetje bruine suiker en een scheutje azijn voor een vergelijkbaar zuur-zoet effect. Ook granaatappelmelasse of citroensap met sojasaus werkt.

tamarinde

Hoe bak je tofu?

Dep de tofu eerst goed droog en snijd in blokjes of plakken. Bak de tofu in een hete pan met wat olie, zonder te veel om te scheppen, tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt meestal 5–10 minuten.

Miniatuur

Hoe maak je tofu klaar?

Je kunt tofu bakken in de pan, in de oven of frituren. Wat het beste past, hangt af van je recept en het type tofu dat je gebruikt.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.