De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmrilette met geroosterde tomatendressing

Van deze zalmrilette met geroosterde tomatendressing zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 min kooktijd
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Zalmrilette

Verwarm de oven voor op 70 °C. Leg de zalm in een kleine ovenschaal, bestrooi met een beetje zout en schenk de olijfolie eroverheen. De zalm moet bijna onder staan. Gaar de zalm 20-22 minuten in de oven. Snijd de cornichons in flinterdunne plakjes. Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Snijd de bieslook in stukjes van 1 centimeter. Roer de mayonaise met de mosterd, cornichons en 3 eetlepels olijfolie uit de schaal waar de zalm in is gegaard tot een gladde saus. Verdeel de zalm met een vork in stukjes en laat indien nodig op keukenpapier iets uitlekken. Meng de mayonaisesaus, sjalot en bieslook voorzichtig door de zalm. (De rilette kan lauwwarm of koud worden geserveerd).

Geroosterde tomatendressing

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de tomaten. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Leg de tomaten in een ovenschaal met de snijkant omhoog. Bestrooi met de paprikapoeder, venkelzaadjes, plakjes knoflook een beetje zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er wijnazijn en olijfolie overheen. Rooster de tomaten 25-30 minuten in de oven. Houd 4 geroosterde tomaten apart voor de presentatie. Pureer de overige tomaten met het vocht uit de ovenschaal met de staafmixer fijn en schenk de dressing door een bolzeef. Bewaar in de koelkast voor de eindbereiding. 

Snijboonslierten

Haal de rangen van de snijbonen. Houd een snijboon vast met de lange kant rechtop en schil er met de dunschiller langs de zijkant lange slierten van. Blancheer ze 10 seconden beetgaar in kokend water met een beetje zeezout, spoel ze direct koud af op een bolzeef en laat goed uitlekken.

 

’s Avonds afmaken

Zalm

  • Zet de ringvorm in het midden van het bord en vul de ringvorm voor de helft met de zalmrilette. Verdeel er veldsla over en leg er een halve tomaat op. Leg er in een lijn de snijboonslierten naast en lepel daarnaast aan beide kanten een streep geroosterde tomatendressing.

 

Witte wijn uit Pic Saint Loup


Pic Saint Loup, een mooi wijngebied in het zuidoosten van Frankrijk. Het ligt vlakbij Montpellier dat wordt gedomineerd door een aantal bergpieken vol historie en sages. De rode en rosé wijnen mogen de naam van het gebied dragen. De witte wijnen helaas niet terwijl het schaarse aantal witte wijnen dat hier gemaakt wordt meetstal meer dan de moeite waard is.
De witte wijnen worden gemaakt van druiven als Marsanne, Rousanne en Grenache Blanc . Het zijn elegante maar geen eenvoudige wijnen. Ze hebben veel smaak en handig “verstopte zuren”. En die doen hun werk in combinatie met een gerecht als de zalmrilette zonder dat het opvalt.
Ze heten “wijnen uit de Val de Montferrand “ (de vallei rondom de Loup) en al klinkt dat misschien wat minder chique, probeer het gewoon een keer want het is bij de zalmrilette de ideale wijn.

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ja goe
Dike van Beijnen
22-03-2023

Ook lekker