Onder het motto 'doe maar normaal dan doe je gek genoeg' eten we vandaag gewoon witlof met ham en kaas, een karbonade en aardappeltjes. 

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 600 g aardappels
  • 4-6 stronken witlof
  • 4-6 plakken achterham
  • 1000 g oude kaas
  • 4 ribkarbonades
  • zout en peper
  • neutrale olie
  • 30 g boter
  • 3 el grove mosterd
  • nootmuskaat

  • schone doek
  • ovenschaal
  • (nootmuskaat)rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet twee pannen met gezouten water op. Schil de aardappels en snijd in stukken.

2. Snijd met een scherp mes de harde kern uit de witlofstronken en kook 3 minuten in een pan met kokend water. Haal uit de pan en laat uitlekken op een schone doek. Kook de aardappels in de andere pan in circa 15 minuten gaar (of kook na elkaar in dezelfde pan.

3. Knijp het vocht uit de witlof, wikkel er een plak ham om en leg in de ovenschaal. Zet 10 minuten in de oven.

4. Haal de witlof uit de oven, giet het evt. overtollige vocht uit de schaal. Strooi de kaas over de witlof en bak nog 10 minuten in de oven.

5. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak op laag vuur de karbonades aan 1 kant. Keer en besmeer de gebakken kant met mosterd.

6. Keer weer en bestrijk ook de andere kant met mosterd. Voeg een klontje boter toe aan de pan. Keer de karbonades nog een keer, zodat beide kanten met mosterd gebakken zijn.

7. Giet de aardappels af. Laat even uitwasemen.

8. Leg de karbonades op de borden. Blus, voor de jus, de pan af met een scheutje water. Schep de aardappels en de witlof bij de karbonades. Lepel jus over de aardappels. Rasp wat nootmuskaat over de groenten.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

96
Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappeltjes
Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappeltjes