De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Warak enab (gevulde wijnbladeren)

Laat je verrassen door dit heerlijke gerecht uit de Arabische keuken! Kan zowel als lunch of als bijgerecht worden geserveerd!

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Warak enab (gevulde wijnbladeren)

Bereidingswijze

Vulling
Spoel de rijst af en laat uitlekken. Snijd de peterselie heel fijn. Vijzel de piment. Kneed de piment, kaneel, rijst, peterselie en munt door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gevulde wijnbladeren
Spoel de druivenbladeren af in heet water en verwijder de harde nerf. Schep een theelepel vulling (let op heel weinig!) in het midden van het blad (nerf naar boven), rol vanaf de nerf een stukje (heel strak) en vouw de zijkanten naar binnen, rol nu verder, zo strak mogelijk. De wijnbladsigaartjes moeten zo dun mogelijk worden. Herhaal tot de bladeren en vulling op zijn.

Stoof
Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de bodem van een pan. Verdeel de wijnbladsigaartjes, in een cirkel, strak tegen elkaar aan, over de bodem van de pan met de zoomzijde naar beneden. Schenk er zoveel water overheen dat de gevulde wijnbladeren onder staan. Bestrooi nog met een beetje zout. Zet een ovenvast schaaltje of schoteltje op de wijnbladeren en kook de wijnbladeren in circa 20 minuten gaar. Snijd de citroen in plakjes en leg ze op de wijnbladeren. Kook de wijnbladeren nog circa 10 minuten. Giet het meeste vocht af en serveer.

Zowel lekker als ze warm of koud worden geserveerd.

Tip: je kunt ook je eigen wijnbladeren voorbereiden. Blancheer ze kort in koken water met zout. Dep ze droog en gebruik ze direct, of vries ze in. Wil je ze inmaken dan vouw je de geblancheerde wijnbladeren in een uitgekookte bewaarpot en vul met grof zeezout of zeer zout water. Bewaar op een koele donkere plek of in de koelkast.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.