Vegetarische sushi

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Sushirijst
Spoel de rijst goed af. Breng de rijst met het water aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.

Meng in een kom zout, suiker en rijstazijn. Schenk dit mengsel over de gare rijst en roer het er met een vork goed doorheen.

Vulling
Kook de asperges circa 3 minuten en laat in een kom met ijswater afkoelen. Roer de eieren los en voeg een scheutje sojasaus toe. Verhit olie in een pan en bak de omelet circa 4 minuten tot de bovenkant gestold is. Leg de asperges op de omelet en rol de omelet op. Halveer de avocado. Verwijder de schil en de pit en snijd de avocado in repen. Halveer de tomaatjes. Rasp en pers de limoen uit boven de mayonaise en roer goed door.

Sushi
Leg een norivel op het bamboematje. Maak je vingers nat en leg een laagje rijst van circa een centimeter tot de helft van het norivel. Leg de vulling op de rijst en breng op smaak met de limoenmayonaise. Rol de sushirol met behulp van

Variatietip
Je kunt eindeloos variëren met vegetarische sushi. Dungesneden radijsjes, paprika’s, wortel, komkommer, gebakken tofu. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt en experimenteer.

Serveertip van Andy:
Presenteer de sushi strak: in twee rijtjes op een vierkant bord. Serveer er wasabi, ingelegde gember, sojasaus en saké (Japanse rijstwijn) bij. 

Bekijk hier alle tips van Andy.

Ingredienten

4
Personen

Sushi

  • 250 g japanse rijst
  • 350 ml water
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 50 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • wasabi
  • ingelegde gember
  • sojaasaus

Vulling

  • 6 groene asperges
  • 3 eieren
  • sojasaus
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 10 cherrytomaten
  • 1 el mayonaise
  • limoen

Extra nodig

  • ijswater
  • bamboematje
Geef je waardering
9