Pasta
Meng de bloem met 2 eieren en een scheutje water. Kneed tot een soepel deeg en laat, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten. Kluts het achtergehouden ei. Rol het pastadeeg met een pastamachine of deegroller dun uit. Snijd de plak in vierkantjes van 7x7 cm. Bestrijk met ei en schep een eetlepel vulling op het deeg. Vouw het deeg dicht als een driehoekje. Vouw nu de twee lange punten naar elkaar toe tot een tortellini en druk ze goed vast. Breng een pan met water en zout aan kook en kook de tortellini’s in circa 4 minuten al dente.
Vulling
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een zeef of vergiet. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Saus
Snijd de gorgonzola, talleggio en de emmenthaler fijn. Breng de room met de melk aan de kook en los de kazen erin op. Roer door tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus over de tortellini’s.
0 reacties