De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tortellini ai 4 formaggi

Een vers gemaakte tortellini gevuld met spinazie en ricotta overgoten met een heerlijke saus van gorgonzola, talleggio en de emmenthaler.

50 min kooktijd
Tortellini ai 4 formaggi

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta
Meng de bloem met 2 eieren en een scheutje water. Kneed tot een soepel deeg en laat, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten. Kluts het achtergehouden ei. Rol het pastadeeg met een pastamachine of deegroller dun uit. Snijd de plak in vierkantjes van 7x7 cm. Bestrijk met ei en schep een eetlepel vulling op het deeg. Vouw het deeg dicht als een driehoekje. Vouw nu de twee lange punten naar elkaar toe tot een tortellini en druk ze goed vast. Breng een pan met water en zout aan kook en kook de tortellini’s in circa 4 minuten al dente.

Vulling
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een zeef of vergiet. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.

Saus
Snijd de gorgonzola, talleggio en de emmenthaler fijn. Breng de room met de melk aan de kook en los de kazen erin op. Roer door tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus over de tortellini’s.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker