Torre di Melenzane
Snijd de aubergines in plakken van 2 centimeter. Bestrooi met zout en laat 1 minuut intrekken. Kluts de eieren. Pluk en hak de peterselie en een kwart van de basilicumblaadjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en roer met de peterselie en de gehakte basilicum door de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Wentel de plakken aubergine door de bloem dan door de eieren en dan door het paneermeel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om goudbruin. Schep de aubergine uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de mozzarella en de pomodori tomaten in plakken. Pluk de resterende basilicum. Bouw de torens in een ruime ovenschaal op. Houdt daarbij de volgende volgorde aan: plak aubergine, plak tomaat, plak mozzarella, plak dubbelgevouwen mortadella, blaadje basilicum, plak aubergine, plak tomaat, blaadje basilicum. Breng op smaak met zout en peper. En dan nogmaals dezelfde volgorde. Breng tenslotte nogmaals op smaak met peper. Bak de torens in de oven in circa 10 minuten gaar. De torens zijn klaar wanneer de mozzarella gesmolten is.
Salade
Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Leg op een ruim bord om en om de tomaat, mozzarella en blaadje basilicum en druppel er olijfolie over. Verdeel de pesto erover en breng op smaak met zout en peper.
torre di melenzane (toren van aubergine) & salade caprese con pesto (tomaten mozzarella met pesto)
Snijd de aubergines in plakken van 2 centimeter. Bestrooi met zout en laat 1 minuut intrekken. Kluts de eieren. Pluk en hak de peterselie en een kwart van de basilicumblaadjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en roer met de peterselie en de gehakte basilicum door de eieren.
Meld je aan en praat mee