De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: rode kool

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Rode kool

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rode koolsalade met gegrilde snoekbaars en naegelholt, mierikswortel mousse, gedroogde bosbessen

Rode kool

  • Snijd de rode kool flinterdun.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Besprenkel de rode kool met balsamicoazijn en meng met de knoflook, citroentijm en gekneusde zoethout.
  • Verwarm de olijfolie tot circa 50 ºC en schenk over de rode kool.
  • Laat circa 30 minuten marineren.

Mierikswortelmousse

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Roer de zure room door de slagroom en rasp er verse mierikswortel bij.

Snoekbaars

  • Bestrijk de snoekbaars met olijfolie. Verwarm een grillpan en grill de snoekbaars in circa 3 minuten om en om tot ze net niet meer glazig is.

Presentatie

  • Verdeel de rode kool over het bord, leg er ‘speels’ de snoekbaars en naegelholt bij. Serveer er quenelles mierikswortelmousse bij. Garneer met  bosbessen. 

Gekaramelliseerde rode kool met appelstroop en ras el hanout, wilde eend, vijgen-sinaasappel compote, hazelnoten

Gekaramelliseerde rode kool

  • Snijd de rode kool flinterdun
  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Fruit hierin de rode kool glazig.
  • Voeg de ras el hanout toe en fruit op laag vuur mee.
  • Blus af met wijnazijn, rode port en appelstroop en laat op laag vuur koken tot alles stroperig is.

Vijgencompote

  • Halveer de vijgen en lepel het vruchtvlees er uit.
  • Rasp en pers de sinaasappel.
  • Verwarm sinaasappelsap en rasp, voeg de vijgen toe en laat zachtjes koken tot een compoteachtige saus.

Wilde eend

  • Ris en hak de tijm zo fijn mogelijk.
  • Bestrooi de eendenborsten met zeezout, peper en 1 eetlepel tijm en bak ze rosé in boter of koolzaadolie.
  • Laat ze rusten alvorens te snijden.

Eindbereiding en presentatie

  • Verdeel de rode kool over het bord, en leg er dungesneden tranches eendenborst over.
  • Lepel de vijgencompote er bij.
  • Sprenkel er notenolie langs en garneer met hazelnoten. 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker