De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

The Taste of Cooking: Bloemkool

Stop de ansjovisfilets 30 minuten in de koude melk. Snij de augurkjes fijn en de knoflook fijngesnipperd. Spoel de kappertjes met koud water af. Pluk de blaadjes van de basilicum, dragon en bladpeterselie. Maak de cantharellen schoon.

60 MIN
The Taste of Cooking: Bloemkool
Angélique Schmeinck

Bereidingswijze

Salade van knapperige bloemkool met gesmolten zachte geitenkaas, salsa verde, cantharellen, groene appel en gerookte eendenborst

  • Voorbereiding; wel de ansjovisfilets 30 minuten in de koude melk. Snij de augurkjes fijn en de knoflook fijngesnipperd. Spoel de kappertjes met koud water af. Pluk de blaadjes van de basilicum, dragon en bladpeterselie. Maak de cantharellen schoon.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
  • Blancheer de bloemkoolroosjes in ca. 2 minuten beetgaar in ruim kokend water met melk en zeezout. Giet ze op een bolzeef en laat ze uitlekken. 
  • Salsa verde; was de kruiden voorzichtig in ruim koud water en droog ze in de slacentrifuge. Meng augurk, kappertjes, mosterd, knoflook en voeg de olijfolie toe. Spoel de ansjovis af, dep ze droog en snijd ze fijn. Roer de kruiden en de ansjovis door de olijfoliebasis en breng de salsa verde op smaak met zeezout en peper uit de molen.
  • Cantharellen; maak de cantharellen schoon. Verhit een koekenpan met een beetje plantaardige olie, bak de cantharellen 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  • Geitenkaas; breng slagroom en melk samen aan de kook. Neem de pan van de warmtebron, kruimel de geitenkaas erin en roer tot een gladde crème.

Presentatie; verdeel de bloemkoolroosjes speels over het bord. Lepel er gesmolten geitenkaas over. Snijd de gerookte eendenborst in dunne plakken en leg tegen de bloemkool aan. Snijd de appel in dunne plakken en daarna in smalle repen (julienne).

Crémeuse

  • Voorbereiding; snipper de ui en knoflook fijn. Snij de aardappels in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes. Houd er enkele achter voor garnituur in de crémeuse.
  • Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig, voeg korianderzaad en bloemkool toe en verwarm 1 minuut mee.
  • Blus af met bouillon en melk, voeg de aardappel toe en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Voeg de slagroom toe, breng opnieuw aan de kook en pureer de soep met de staafmixer. Giet door een fijnmazige zeef in een schone pan en breng indien nodig nog op smaak met iets zeezout.

 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker