Tartaar di salmone, tono e gamberetti con bruschetta (Tartaartjes van zalm, tonijn en gamba’s met een bruschetta)

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Tartaar van tonijn
Hak de tonijnfilet fijn. Snijd de bieslook fijn. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de tonijn met de bieslook, de helft van de ui, peterselie, aceto balsamico en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van zalm
Hak de zalm fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng de olijfolie, bieslook, een deel van het maanzaad en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vul de ringen met de tartaar op een bord en druk stevig aan. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van gamba
Hak de gamba’s fijn. Meng de olijfolie en de rasp van de limoen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Bruschetta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ciabatta in plakken en besprenkel met olijfolie. Bak de ciabatta circa 5 minuten in de oven. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Blender de tomaten met de knoflook, ui en de oregano. Schenk op een zeef en laat circa 3 minuten uitlekken zodat er een mooie stevige pulp ontstaat. Breng de pulp op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal het brood uit de oven en besmeer met de tomatenpulp.

Serveren
Verdeel de tartaartjes in willekeurige volgorde over borden en leg de bruschetta erbij. Druppel wat aceto balsamico op de borden rond de tartaartjes.

Ingredienten

4
Personen

Tartaar van tonijn

  • 160 g tonijnfilet
  • 2 takjes bieslook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 tl aceto balsamico
  • 1 el olijfolie

Tartaar van zalm

  • 120 g zalmfilet zonder huid
  • 2 takjes bieslook
  • 3 el maanzaad
  • 1 el olijfolie

Tartaar van gamba

  • 16 gamba's
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen

Bruschetta

  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 tl oregano

Extra nodig

  • 4 stekers van circa 5 cm doorsnede
  • plasticfolie
Geef je waardering
4