De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tartaar di salmone, tono e gamberetti con bruschetta (Tartaartjes van zalm, tonijn en gamba’s met een bruschetta)

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tartaar di salmone, tono e gamberetti con bruschetta (Tartaartjes van zalm, tonijn en gamba’s met een bruschetta)

Bereidingswijze

Tartaar van tonijn
Hak de tonijnfilet fijn. Snijd de bieslook fijn. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de tonijn met de bieslook, de helft van de ui, peterselie, aceto balsamico en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van zalm
Hak de zalm fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng de olijfolie, bieslook, een deel van het maanzaad en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vul de ringen met de tartaar op een bord en druk stevig aan. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van gamba
Hak de gamba’s fijn. Meng de olijfolie en de rasp van de limoen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Bruschetta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ciabatta in plakken en besprenkel met olijfolie. Bak de ciabatta circa 5 minuten in de oven. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Blender de tomaten met de knoflook, ui en de oregano. Schenk op een zeef en laat circa 3 minuten uitlekken zodat er een mooie stevige pulp ontstaat. Breng de pulp op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal het brood uit de oven en besmeer met de tomatenpulp.

Serveren
Verdeel de tartaartjes in willekeurige volgorde over borden en leg de bruschetta erbij. Druppel wat aceto balsamico op de borden rond de tartaartjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.