De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartaar di salmone, tono e gamberetti con bruschetta (tartaartjes van zalm, tonijn en gamba’s met een bruschetta)

45 min kooktijd
Tartaar di salmone, tono e gamberetti con bruschetta (Tartaartjes van zalm, tonijn en gamba’s met een bruschetta)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tartaar van tonijn
Hak de tonijnfilet fijn. Snijd de bieslook fijn. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de tonijn met de bieslook, de helft van de ui, peterselie, aceto balsamico en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van zalm
Hak de zalm fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng de olijfolie, bieslook, een deel van het maanzaad en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vul de ringen met de tartaar op een bord en druk stevig aan. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Tartaar van gamba
Hak de gamba’s fijn. Meng de olijfolie en de rasp van de limoen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de stekers op een bord met de tartaar en druk stevig aan. Verwijder de stekers.

Bruschetta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ciabatta in plakken en besprenkel met olijfolie. Bak de ciabatta circa 5 minuten in de oven. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Blender de tomaten met de knoflook, ui en de oregano. Schenk op een zeef en laat circa 3 minuten uitlekken zodat er een mooie stevige pulp ontstaat. Breng de pulp op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal het brood uit de oven en besmeer met de tomatenpulp.

Serveren
Verdeel de tartaartjes in willekeurige volgorde over borden en leg de bruschetta erbij. Druppel wat aceto balsamico op de borden rond de tartaartjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker