De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofpotje van meerval en mosselen

Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bospenen in plakjes. Snijd de tomaat in stukken. Verwarm een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kerriepoeder.

30 min kooktijd
Stoofpotje van meerval en mosselen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bospenen in plakjes. Snijd de tomaat in stukken.
Verwarm een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kerriepoeder. Voeg de bospenen toe en bak circa 2 minuten mee.
Snijd de meerval in blokjes van circa 2 centimeter en voeg de meerval en de tomaten toe aan de groente.
Voeg de mosselen en de dille toe en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met zout en peper en gaar circa 10 minuten met de deksel op de pan.
Serveer de rijst bij het stoofpotje.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker