Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de winterpeen in blokjes.
Druk de tomaatjes met een vork plat in een zeef om een deel van de zaadlijsten te verwijderen.
Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in kleine stukjes.
Snijd de chorizo in blokjes.
Was de mosselen en verwijder de mosselen die openstaan en niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de chorizo circa 4 minuten tot deze knapperig is.
Haal de chorizo uit de pan en fruit de ui, knoflook, winterpeen en venkel circa 5 minuten in het bakvet van de chorizo. Voeg de tomaten, doperwten en de chorizo toe en roer goed door.
Blus af met de witte wijn en voeg de couscous en de mosselen toe. Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen in circa 5 minuten gaar. Schep halverwege een keertje om.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de mosselen.
mosselen met chorizo en couscous
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de winterpeen in blokjes.

Meld je aan en praat mee