De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeien-kruimelcakes

Deze aarbeien-kruimelcakes zijn supermakkelijk. En iedereen kan ze met gerust hart mee-eten want ze vegan, gluten- én lactosevrij. 

25 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
kruimelcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze aarbeien-kruimelcakes zijn supermakkelijk. En iedereen kan ze met gerust hart mee-eten want ze vegan, gluten- én lactosevrij. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven op 180 °C, boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal in met kokosvet of olijfolie en bekleed met bakpapier.

Vulling

Stap 1:
Snijd de aardbeien in stukjes. Meng het maiszetmeel met de ahornsiroop. Voeg de aardbeien, sap van de citroen, chiazaad en het ahornsiroopmengsel toe aan een pan. Breng de vulling aan de kook en laat dit 5 minuten al roerend zachtjes koken.

Deeg

Stap 1:
Prak de banaan. Voeg de banaan, havermoutvlokken, havermoutmeel, amandelmeel en de kokosmelk toe aan een grote kom en meng tot een deeg. Druk 2/3 van het deeg stevig aan in de bakvorm tot een compacte bodem.

Stap 2:
Giet de aardbeienvulling over de deegbodem en verkruimel de rest van het deeg over de vulling.

Stap 3:
Bak de cake ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de aardbeien in stukjes. Snijd de cake in 10 gelijke stukken en garneer met de aardbeien.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker