Deze aarbeien-kruimelcakes zijn supermakkelijk. En iedereen kan ze met gerust hart mee-eten want ze vegan, gluten- én lactosevrij. 

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

10
Personen

Vulling

  • 450 g aardbeien
  • 1 el maïszetmeel
  • 100 g ahornsiroop
  • 1/2 citroen
  • 2 el chiazaad

Deeg

  • 2 tl bakpoeder
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 banaan
  • 200 g havermoutvlokken
  • 100 g havermoutvlokken
  • 100 g amandelmeel
  • 50 ml kokosmelk

Decoratie

  • 10 aardbeien

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven op 180 °C, boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal in met kokosvet of olijfolie en bekleed met bakpapier.

Vulling

Stap 1:
Snijd de aardbeien in stukjes. Meng het maiszetmeel met de ahornsiroop. Voeg de aardbeien, sap van de citroen, chiazaad en het ahornsiroopmengsel toe aan een pan. Breng de vulling aan de kook en laat dit 5 minuten al roerend zachtjes koken.

Deeg

Stap 1:
Prak de banaan. Voeg de banaan, havermoutvlokken, havermoutmeel, amandelmeel en de kokosmelk toe aan een grote kom en meng tot een deeg. Druk 2/3 van het deeg stevig aan in de bakvorm tot een compacte bodem.

Stap 2:
Giet de aardbeienvulling over de deegbodem en verkruimel de rest van het deeg over de vulling.

Stap 3:
Bak de cake ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de aardbeien in stukjes. Snijd de cake in 10 gelijke stukken en garneer met de aardbeien.

Geef je waardering

186
kruimelcake
Aardbeien Kruimelcake