De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle kimchi

Kimchi maken kost eigenlijk best wat tijd, maar met dit recept is de kimchi in een uur klaar om gegeten te worden!

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snelle kimchi

Bereidingswijze

Dit recept is afkomstig uit Basisboek Korea van Caroline Hwang & Gottmer Uitgevers.

Deze kimchi zou ook wel noodkimchi kunnen worden genoemd. Hij is ideaal voor die dagen dat je naar kimchi snakt, maar geen tijd hebt om hem te laten fermenteren. Snel en makkelijk: maak hem en eet hem meteen op.

Bestrooi de groene kool in een grote kom met het zout en zet hem 1 uur opzij; keer de bladeren na 30 minuten, zodat al het vocht eraan onttrokken wordt. Spoel de kool af en laat de bladeren goed uitlekken.

Meng de overige ingrediënten in een kleine kom. Doe ze bij de koolbladeren en hussel alles door elkaar, zodat de bladeren goed zijn bedekt. Bewaar de kimchi maximaal 2 weken in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.