Stokvisballetjes van de Antillen en biefstukrolletjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Stokvisballetjes
Week de stokvis een dag in water in de koelkast. Spoel goed schoon. Breng een pan met ruim water tegen de kook aan en pocheer hierin de vis circa 10 minuten (laat het water niet koken, maar hou het tegen de kook aan). Schep de vis uit de pan en laat afkoelen. Verwijder huid, graten en harde delen en pluk de vis.

Verwarm de frituurpan voor op 180 ÂșC. Pel en hak de knoflook grof. Hak de peper fijn. Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in grove stukken. Maal in de keukenmachine de vis, het brood, de knoflook, ei, peper, melk en olijfolie fijn. Vorm met 2 lepels balletjes van het stokvismengsel en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Biefstukrolletjes
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Hak de koriander grof. Pel en hak de knoflook grof. Maal olijven, ansjovis, kappertjes, koriander, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
Snijd de biefstuk in 10 of 12 gelijke plakjes en bestrijk met de olijvenpasta. Rol ze op en zet ze vast met een prikker. Laat circa 10 minuten marineren. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukrolletje in circa 2 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Stokvisballetjes

  • 300 g gedroogde stokvis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 g wit brood
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 2 el olijfolie

Biefstukrolletjes

  • 500 g biefstuk
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g groene olijven
  • 100 g anjovisfilets
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie

Extra nodig

  • keukenmachine
  • frituurpan
  • keukenpapier
  • prikkers
Geef je waardering
0