De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stokvisballetjes van de antillen en biefstukrolletjes

een heerlijk Antilliaans gerecht van stokvisballetjes in combinatie met gekruide biefstukrolletjes.

40 MIN
Stokvisballetjes van de Antillen en biefstukrolletjes

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Stokvisballetjes
Week de stokvis een dag in water in de koelkast. Spoel goed schoon. Breng een pan met ruim water tegen de kook aan en pocheer hierin de vis circa 10 minuten (laat het water niet koken, maar hou het tegen de kook aan). Schep de vis uit de pan en laat afkoelen. Verwijder huid, graten en harde delen en pluk de vis.

Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook grof. Hak de peper fijn. Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in grove stukken. Maal in de keukenmachine de vis, het brood, de knoflook, ei, peper, melk en olijfolie fijn. Vorm met 2 lepels balletjes van het stokvismengsel en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Biefstukrolletjes
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Hak de koriander grof. Pel en hak de knoflook grof. Maal olijven, ansjovis, kappertjes, koriander, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
Snijd de biefstuk in 10 of 12 gelijke plakjes en bestrijk met de olijvenpasta. Rol ze op en zet ze vast met een prikker. Laat circa 10 minuten marineren. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukrolletje in circa 2 minuten goudbruin.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker