De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hartige hutspotkoekjes met limoen-korianderdip en gehaktballetjes

Ouderwetse hutspot in een nieuw jasje! De heerlijke limoen-korianderdip en gehaktballetjes maken de maaltijd helemaal af.

Direct naar recept
hartige hutspotkoekjes

Bereidingswijze

Schil de aardappels en rasp grof. Laat 30 minuten uitlekken in een zeef of vergiet.

Snipper de ui, hak de knoflook en peterselie fijn. Meng met het gehakt, het paneermeel, de tomatenpuree, komijn en één ei. Breng op smaak met peper en zout en rol er balletjes van.

Verwarm twee grote koekenpannen met een scheut olijfolie. Meng de geraspte aardappel met de hutspotgroenten, de resterende eieren, bloem, zout en peper. Vorm met je handen koekjes van ongeveer tien centimeter doorsnee en bak in een koekenpan goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Bak ondertussen ook de gehaktballetjes goudbruin en gaar.

Hak ondertussen de koriander fijn. Meng met de yoghurt, de limoenrasp en het sap, de olijfolie en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de hutspotkoekjes met de limoen-korianderdip en de gehaktballetjes.

 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.