Gegrilde courgettes
Snijd de courgettes in plakken van 5mm. Bestrooi met zout en laat 20 minuten intrekken.
Pluk de kruiden. Pel en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper. Doe alle kruiden, knoflook, rode peper en de azijn in de keukenmachine en maal fijn. Druppel terwijl je blijft draaien de olie erbij totdat het een gladde dressing is. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de grillpan. Dep de courgettes droog en gril om en om in circa 4 minuten totdat de courgettes zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Serveer de dressing over de courgettes.
Kalfsoester met paddenstoelen in marsalasaus
Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer of een deegroller tussen plastic folie. Bestrooi het vlees met zout en peper. Wentel het vlees door de bloem en klop goed af. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees om en om in circa 2 minuten per kant goudbruin. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Pel en snijd de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon.
Bak de paddenstoelen, de knoflook en de tijm 5 minuten in het bakvet van het vlees. Voeg de overige boter toe en blus af met de marsala. Laat de wijn 5 minuten inkoken.
Serveren
Lepel de saus over het vlees en garneer met een takje tijm. Serveer de courgettes erbij.
0 reacties