De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuidlaarderbol

Dit stevige brood vol met krenten en rozijnen wordt vooral gebakken om de jaarlijkse Zuidlaarder paardenmarkt mee te vieren. Gelukkig hoef je daar met dit recept niet steeds op te wachten; je maakt hem nu ook makkelijk zelf thuis.

30 min voorbereidingstijd
100 min kooktijd
Zuidlaarderbol

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dit stevige brood vol met krenten en rozijnen wordt vooral gebakken om de jaarlijkse Zuidlaarder paardenmarkt mee te vieren. Gelukkig hoef je daar met dit recept niet steeds op te wachten; je maakt hem nu ook makkelijk zelf thuis met recept van patissier Carel.

Bereidingswijze

Vulling
Week de rozijnen en de krenten het liefst een dag van tevoren in koud water. Heb je minder tijd, wel ze dan circa 10 minuten in heet water.

Deeg

Stap 1:
Meng de bloem, roggebloem, zout, boter, gist en het water. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt in een kom, circa 20 minuten rijzen.

Stap 2:
Kneed de vulling door het deeg. Vorm tot een mooie bol. Strooi de tarwezemelen op een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbol erop. Snijd deze rondom in met een mesje. Druk iets plat en bestrijk met een beetje losgeklopt ei. Laat het deeg onder een vochtige theedoek nog circa 30 minuten rijzen.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de Zuidlaarderbol in circa 40 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker