Sticky toffee bread and butterpudding

2
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook. Blus de karamel af met de kokende slagroom en laat koken tot de karamel opgelost is. Haal de karamelsaus van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Vet de ovenschaal in. Schenk de karamelsaus in de ovenschaal.

Bread and butterpudding
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de boter. Breek het suikerbrood in stukken. Meng het brood met de melk, suiker, ei en de boter. Meng tot een smeuïg geheel. Verdeel het mengsel over de karamelsaus en bak in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestuif de bread and butterpudding met poedersuiker.

Tip: zet de ovenschaal voor de zekerheid op een bakplaat in de oven. Mocht het zo zijn dat de ovenschaal door het bakken overloopt, druipt de karamel op de bakplaat en bakt het niet in de bodem van de oven.

Ingredienten

1
Porties

Karamelsaus

  • 150 g suiker
  • 150 ml slagroom
  • 80 g roomboter

Bread and butterpudding

  • 50 g roomboter
  • 1 suikerbrood
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 1 ei

Extra nodig:

  • boter om in te vetten
  • ovenschaal
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
2