Wortelsap
Pers de winterpenen en de gemberwortel in de sapcentrifuge en voeg het sap van een halve citroen toe. Houd 500 ml wortelsap voor de wortelcake en de wortelbanketbakkersroom apart en serveer de rest als drankje.
Wortelcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Prak de bananen. Meng het volkorenmeel, bakpoeder, zout, kaneelpoeder, bananen en de rozijnen en meng 125 ml van het wortelsap en de kokosolie erdoor. Schil en rasp de wortels en meng de wortelrasp door het beslag. Schep het beslag in een springvorm, wrijf de bovenkant glad en bak de cake circa 50 minuten in de oven
Wortelbanketbakkersroom
Breng in een pan het resterende (375) ml wortelsap aan de kook. Roer de eidooiers los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje wortelsap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de wortelbanketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de wortelbanketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen
Honing-muesli
Verhit de lijnzaadolie in een pan en bak de muesli in circa 3 minuten krokant. Blus af met de honing en laat circa 1 minuut afkoelen.
Chocolade-tortilla krokantjes
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de tortilla’s in punten en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10 minuten krokant en laat ze afkoelen. Tableer de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bestrijk de krokante tortilla ermee, laat opstijven.
Bestrijk de wortelcake met de wortelbanketbakkersroom, verdeel de honing-muesli erover en steek de chocolade-tortilla krokantjes in de taart. Garneer met plakjes banaan en rode bessen.
Tip
Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je gewoon wortelsap kopen. Ook zonder gember in het wortelsap is het lekker.
Meld je aan en praat mee