De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sauternes sabayon

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sauternes sabayon

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met een snufje zout en de suiker au bain-marie in een glazen kom. Voeg zodra de eidooiers lichtgeel van kleur zijn de wijn toe onder continu kloppen met een garde. Blijf kloppen tot de sabayon zo dik is dat een acht die je door de massa trekt blijft liggen. Haal de kom van het vuur en klop nog circa 2 minuten. Serveer de Sauternes sabayon met fruit of ijs.

Tip: je kunt de dessertwijn ook vervangen voor Marsala of merg van een vanillestokje.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met ƩƩn vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.