Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

Zucchine ripiene

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 150 g paneermeel
  • 50 g gepelde tomaten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 40 g peccorino
  • 2 courgettes
  • 2 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Saltimbocca alla Romana

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 40 g bloem
  • 4 plakjes San Danielle ham
  • 4 blaadjes salie
  • 30 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 g mini cherrytomaatjes
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • keukenfolie
  • vleeshamer of koekenpan
  • satéprikkers

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Zucchine ripiene
Verwarm de oven voor op 180 º C. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui en paneermeel op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gepelde tomaten in kleine blokjes en bak ze mee met het paneermeel. Snijd de Parmezaanse kaas, peccorino en de peterselie fijn en roer ze door het paneermeelmengsel. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het paneermeelmengsel. Bak de courgettes in de oven in circa 15 minuten gaar.

Saltimbocca alla Romana
Sla de kalfslapjes, indien nodig, plat tot een dikte van een halve centimeter. Wentel de kalfslapjes door de bloem en leg op elk lapje een plakje ham en een blaadje salie. Zet het vast met een satéprikker. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees goudbruin op de vleeskant en circa 2 minuten op de ham kant. Keer het vlees weer op de vleeskant en blus af met de wijn. Halveer de tomaatjes en bak ze kort mee met het vlees.

Serveren
Verwijder voor het serveren van de Saltimbocca de satéprikker.

Geef je waardering

79
Saltimbocca alla Romana (kalfslapje met ham en salie) met Zucchine ripiene (gevulde courgette)