Salade Homard met limoenmayonaise

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Salade
Pel en snijd de ui in stukjes. 
Snijd de prei en wortel in stukjes.
Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de ui, laurier, prei en wortel toe. Laat de bouillon circa 10 minuten op laag vuur trekken.
Kook de kreeften circa 6 minuten in de bouillon, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kreeft in de lengte doormidden en haal het vlees uit de staart en poten. Houd de pootjes en de kop apart voor decoratie.

Was en droog de sla in de slacentrifuge. Breng de sla op smaak met olijfolie, zout en peper. Leg de sla in hoopjes op een bord. Leg boven aan de zijkanten de kop en de pootjes. Verdeel het kreeftenvlees over de sla en garneer met dille.

Limoenmayonaise
Splits voor de mayonaise de eieren en roer de eidooiers, mosterd en azijn glad. Rasp de schil van de limoen en hak de schil fijn. Halveer de limoen, knijp het sap uit boven het eimengsel en roer het geheel met een garde door elkaar. Schenk al roerend, beetje bij beetje, de olie erbij tot de mayonaise yoghurt dikte is. Voeg de gehakte limoenschil toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de mayonaise apart bij de salade.

Ingredienten

4
Personen

Kreeftensalade

  • 1 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • zout
  • 2 kreeften
  • 400 g pluksla
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • dille

Limoenmayonaise

  • 2 eieren
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 limoen
  • 200 ml olie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
5