De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade Homard met limoenmayonaise

Pel en snijd de ui in stukjes. Snijd de prei en wortel in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de ui, laurier, prei en wortel toe. Laat de bouillon circa 10 minuten op laag vuur trekken. Kook de kreeften circa 6 minuten in de bouillon, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade Homard met limoenmayonaise

Bereidingswijze

Salade
Pel en snijd de ui in stukjes. 
Snijd de prei en wortel in stukjes.
Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de ui, laurier, prei en wortel toe. Laat de bouillon circa 10 minuten op laag vuur trekken.
Kook de kreeften circa 6 minuten in de bouillon, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kreeft in de lengte doormidden en haal het vlees uit de staart en poten. Houd de pootjes en de kop apart voor decoratie.

Was en droog de sla in de slacentrifuge. Breng de sla op smaak met olijfolie, zout en peper. Leg de sla in hoopjes op een bord. Leg boven aan de zijkanten de kop en de pootjes. Verdeel het kreeftenvlees over de sla en garneer met dille.

Limoenmayonaise
Splits voor de mayonaise de eieren en roer de eidooiers, mosterd en azijn glad. Rasp de schil van de limoen en hak de schil fijn. Halveer de limoen, knijp het sap uit boven het eimengsel en roer het geheel met een garde door elkaar. Schenk al roerend, beetje bij beetje, de olie erbij tot de mayonaise yoghurt dikte is. Voeg de gehakte limoenschil toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de mayonaise apart bij de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.