Stap 1:
Week de gelatine in koud water.
Stap 2:
Breng de melk aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg en het stokje toe aan de melk.
Stap 3:
Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een egale massa. Giet al roerend de kokende melk op het eimengsel. Schenk het geheel terug in de pan en roer nog goed door.
Stap 4:
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de pan en roer goed door. Laat de pudding op laag vuur, tegen de kook aan (mag niet koken!) een paar minuten doorwarmen. Meng 2 el rum door de pudding. Laat de massa afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Stap 5:
Halveer de lange vingers en besprenkel met de rest van de rum.
Stap 6:
Klop de slagroom tot yoghurt-dikte en spatel door de afgekoelde pudding. Leg de lange vingers langs de zijkant van de puddingvorm. Giet de pudding in de vorm. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
0 reacties