Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.
Bekleed een ovenschaal met een strook bakpapier zodat de cheesecake straks makkelijk uit de ovenschaal gaat. Druk de koekjes op de bodem van de ovenschaal.
Week de gelatine 5-10 minuten in ruim koud water. Rasp de limoenen en pers het sap eruit.
Meng de roomkaas, gecondenseerde melk, limoensap en het grootste gedeelte van de limoenrasp door elkaar. Breng de room aan de kook. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de hete room.
Meng de slagroom door de roomkaas en schenk het geheel op de koekjesbodem in de ovenschaal en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel de suiker over een met bakpapier beklede bakplaat en laat de suiker in de oven in circa 10 minuten warm worden.
Klop intussen met behulp van een elektrische mixer (of keukenmachine) de eiwitten stijf. Voeg lepel voor lepel de hete suiker toe en klop de eiwitten nog 10 minuten door.
Haal de key lime cheesecake uit de ovenschaal en verdeel het eiwitschuim erover.
Kleur het eiwit goudbruin met een gasbrandertje, bestrooi met de overige limoenrasp en snijd de no bake key lime cheesecake met een heet mes in vierkantjes.
no bake key lime cheesecake squares
Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor. Bekleed een ovenschaal met een strook bakpapier zodat de cheesecake straks makkelijk uit de ovenschaal gaat. Druk de koekjes op de bodem van de ovenschaal.
0 reacties