De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sajoer boontjes

Sajoer boontjes maken. Vanaf nu koop je de boemboe niet meer kant en klaar, maar maak je hem zelf.

20 min (voor)bereidingstijd
sajoer boontjes

Een recept van

Sajoer boontjes, ook wel sambal goreng-boontjes genoemd, zijn sperziebonen die bereid worden in een smaakvolle boemboe. Ze zijn perfect te serveren bij rendang of andere gerechten bij een Indische rijsttafel. 

Bereidingswijze

Dop en was de sperziebonen. 

Maak ondertussen een pasta van de ketjap, sambal, ui, knoflook, gemberpoeder en korianderzaad. Gebruik hiervoor een keukenmachine. 

Verhit de pasta in een wokpan en voeg de sperziebonen toe. Bak mee. 

Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe. Stoof de sajoer-boontjes in circa 10 minuten gaar. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heel erg lekker
Corka Vink
07-05-2024

Ook lekker