De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rustieke wintergroentesoep

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de boter in een soeppan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de gesmolten boter. Voeg het venkelzaad toe en fruit kort mee. Scheur de salieblaadjes in stukken en fruit ook kort mee.

40 MIN
Rustieke wintergroentesoep

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de boter in een soeppan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de gesmolten boter. Voeg het venkelzaad toe en fruit kort mee. Scheur de salieblaadjes in stukken en fruit ook kort mee. Snijd ondertussen de kool in hele dunne plakken. Schil en snijd de winterpeen over de lengte doormidden en daarna in dunne plakken. Was en snijd de prei in dunne ringen. Schil en snijd de pastinaak in vieren en daarna in plakjes. Voeg de groenten toe aan de pan en bak circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met de appelcider. Vul aan met water tot de groenten 2 centimeter onderstaan, breng aan de kook en laat de soep circa twintig minuten zachtjes koken. Scheur of snijd de shiitakes en champignons in stukken. Voeg deze na circa 10 minuten koken toe aan de soep. Snijd de haloumi in blokjes en voeg deze op het laatste moment toe. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveren
Schep de soep in kommen, strooi er fijngesneden peterselie over en serveer wat getoast brood erbij.

In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

Afleveringen
Miljuschka doet inspiratie op voor warme lekkernijen. Ze trekt per paard de sprookjesachtige bossen in en laat je zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes maakt.

Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenboerderij. In de winterse setting van Lapland laat hij zien hoe je heerlijke rendierbiefstuk bereidt, natuurlijk op z’n Italiaans…

Hugo stapt op de sneeuwscooter en trekt erop uit! Hij doet inspiratie op en maakt côte de boeuf met wintergroenten op open vuur.

Estée gaat met husky’s op avontuur. In de winterse buitenlucht bereidt ze een rustieke wintergroentensoep met Finse kaas.

Roberta gaat ijsvissen en kookt met de vangst. Ze laat je zien hoe je zelfgemaakte papardelle met warmgerookte forel en dille kunt maken.

Danny houdt niet alleen van de Indische keuken maar ook van snelle auto’s. Op zoek naar inspiratie voor lekkere Winterkost krijgt hij de kans te racen met een pro. Voor hem maakt hij Scandinavische babi pangang op Fins brood.

Angélique neemt je mee naar de oorspronkelijke smaken en gaat op pad met een survivalspecialist. Geïnspireerd op de Lapse sauna laat ze zien hoe je op steen gegaarde regenboogforel maakt met een heerlijke salade en crunch van roggebrood.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker