Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de boter in een soeppan. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de gesmolten boter. Voeg het venkelzaad toe en fruit kort mee. Scheur de salieblaadjes in stukken en fruit ook kort mee. Snijd ondertussen de kool in hele dunne plakken. Schil en snijd de winterpeen over de lengte doormidden en daarna in dunne plakken. Was en snijd de prei in dunne ringen. Schil en snijd de pastinaak in vieren en daarna in plakjes. Voeg de groenten toe aan de pan en bak circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met de appelcider. Vul aan met water tot de groenten 2 centimeter onderstaan, breng aan de kook en laat de soep circa twintig minuten zachtjes koken. Scheur of snijd de shiitakes en champignons in stukken. Voeg deze na circa 10 minuten koken toe aan de soep. Snijd de haloumi in blokjes en voeg deze op het laatste moment toe. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen, strooi er fijngesneden peterselie over en serveer wat getoast brood erbij.
Meld je aan en praat mee