Deeg
Meng in een grote schaal het zelfrijzend bakmeel met het snufje zout. Voeg de margarine toe en kneed het door met je vingers. Schenk het water er in kleine hoeveelheden bij en blijf het deeg kneden tot het zacht is en niet plakt. Dek de schaal af en laat circa 30 minuten rusten.
Vulling
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 tot 10 minuten gaar. Hak de rozijnen, olijven en peper fijn en voeg toe. Schenk het water erbij en leg de deksel op de pan. Laat het geheel circa 10 minuten sudderen. Schep de vulling in een zeef en laat uitlekken. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel af met koud water, pel en hak fijn.
Pasteitjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en steek er met de steker rondjes uit. Hak het ei fijn. Schep in het midden van elk deegrondje een eetlepel gehakt. Let hierbij op dat je geen vocht meeschept. Leg op de vulling wat van het gehakte ei. Maak de randen van het deeg vochtig en vouw dicht.
Bak de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 15 minuten gaar.
Serveer
Laat de pasteitjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer op een kleurrijk schaaltje.
TIP: bewaar de pasteitjes in een afgesloten bak of koektrommel in de koelkast. Deze kun je 2 à 3 dagen bewaren. (zonder poedersuiker en goed af laten koelen)
0 reacties