De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Udon noodles met paddenstoelen

Als je een echte fan bent van noodles wil je dit heerlijke recept van Eveline proberen!

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Udon noodles met paddenstoelen

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Ik kook het liefst met udon noodles, door de samentelling van het deeg kunnen deze dikke noedels heel goed de smaak van het gerecht opnemen. Zo komt de smaak van het gerecht nog meer tot zijn recht!"

Bereidingswijze

Udon noodles

  1. Snijd of scheur de paddenstoelen in grove stukken. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de puntpaprika in ringetjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook uit. Snijd de rode peper en bosui in dunne ringetjes.  

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 1 minuut. Voeg de paprika, rode ui en wortel toe en roerbak 3 minuten. Schep de noodles erdoor en verwarm 1 minuut mee. Roer de sambal en teriyakisaus erdoor.  

  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Schep de bosui door de noodles. Schep de noodles in een diep bord en leg het eitje erop. Garneer met de rode peper en sesamzaad.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat zijn udonnoedels?

Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse tarwenoedels met een stevige, chewy bite. Je kunt ze warm eten in soep of roerbakgerechten, bijvoorbeeld udon noodles met kip of garnalen. Ook koud met een frisse dipsaus zijn ze heerlijk.

Udon noodles met paddenstoelen

Wat is het verschil tussen udon en ramen noodles?

Udon zijn dikke, zachte tarwenoedels met een chewy textuur. Ramennoedels zijn dunner, elastischer en bevatten vaak kansui (alkalisch water), wat ze een gelige kleur geeft. Ramen wordt meestal gegeten in rijke, smaakvolle bouillons. 

Hoeveel gram udon noedels per persoon?

Voor udon noedels reken je ongeveer 100 gram droge noedels per persoon. Gebruik je verse of voorgekookte udon, dan is 200 à 250 gram per persoon meestal genoeg. 

udon noodles

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk gerecht, heb dit gerecht een keer gemaakt en noodles vervangen door spaghetti. Kan ook maar dan moet je wel wat meer saus toevoegen. Ik hou van Aziatisch eten dit is een van mijn favorieten. Ook omdat je kunt variëren met de groente naar eigen smaak.
Hans Stalman
17-05-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.