De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gochujang spareribs met gegrilde knoflook-sperziebonen

Spareribs zijn misschien wel het meest geliefde stukje vlees voor op de BBQ. Daarom presenteren wij dit heerlijke recept voor Gochujang spareribs met lekkere knoflook-boontjes. Eén ding is zeker: dit smaakt naar véél meer!

15 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Gojuchang spareribs bbqstreet

Een recept van

Spareribs zijn misschien wel het meest geliefde stukje vlees voor op de BBQ. Daarom presenteren wij dit heerlijke recept voor Gochujang spareribs met lekkere knoflook-boontjes. Eén ding is zeker: dit smaakt naar véél meer!

Bereidingswijze

Bereiding

Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen en tot een temperatuur van 110 °C.

Gochujang spareribs

Stap 1:
Meng de
Gochujang-pasta met de sushi-azijn en de zwarte peper.

Stap 2:
Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek deze daarna naar je toe en trek zo het hele vlies van de rack af.

Stap 3:
Meng de ingrediënten voor de rib-spray en voeg toe aan een sprayfles.

Stap 4:
Bestrijk de ribs aan beide zijden lichtjes met het
Gochujang-mengsel. Voeg de rookhout-chunks aan de kolen toe en leg de spareribs op het rooster. Gaar de ribben circa 2 uur, waarbij je om het half uur de ribben nat spuit met de rib-spray. Na 2 uur verpak je de ribben, als ze mooi van kleur zijn, in aluminiumfolie waarbij je ze voor je de folie dichtvouwt nog één keer goed inspuit met de spray. Gaar de ribben 1,5 uur in het folie op de barbecue.

Korean BBQ sauce

Smelt de boter in een pan en voeg de rest van de ingrediënten, behalve de bieslook toe. Verwarm het geheel al roerend op laag vuur.

Gegrilde knoflook-sperziebonen

Stap 1:
Verwijder de uiteindes en blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.

Stap 2:
Bestrijk de sperziebonen met een beetje olie en gril ze kort rondom op de grill van een hete barbecue.

Stap 3:
Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes. Verhit een skillet met zonnebloemolie en bak hierin de knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de gegrilde bonen, sesamolie, sojasaus en sesamzaadjes toe en roer goed door elkaar.

Afmaken spareribs

Stap 1:
Prik na 1,5 uur met een satéprikker in het vlees tussen de botten. Gaat de prikker er met veel moeite in dan is de sparerib nog te rauw, voel je geen enkele weerstand dan is hij te ver gegaard. Bij een beetje weerstand is het vlees perfect gaar.

Stap 2:
Haal de ribs uit het folie, leg op het rooster van de barbecue en laat met gesloten deksel 5 minuten drogen. Bestrijk royaal met de Korean BBQ Sauce en laat de spareribs 1 minuut op de barbecue met gesloten deksel indikken.

Stap 3:
Snijd de bieslook fijn. Leg de ribben op een serveerschaal en besprenkel ze vlak voor het serveren met crispy chili oil. Garneer met bieslook en geroosterd sesamzaad.

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker