Pudding
Week de amandelen minimaal 4 uur tot een nacht in ruim koud water. Gebruik voor de pudding een pan met een dikke bodem. Verwarm hierin, al roerende, de melk met de suiker en de roomkaas tot de suiker gesmolten is en de melk bijna aan de kook is. Zet het vuur laag, roer de roomkaas erdoor en meng tot de roomkaas volledig is opgenomen door de zoete melk. Roer de maïzena aan met een scheutje water of melk. Roer met een garde beetje bij beetje het maïzenamengsel door het warme melk-roomkaasmengsel. Laat, al roerende, op matig hoog vuur zachtjes pruttelen tot het pudding dik begint te worden. Dit kan circa 10 minuten duren. Blijf rustig doorroeren. Voeg naar smaak 1-2 theelepels rozenwater toe (hoe meer, hoe geparfumeerder de smaak). Schenk dit mengsel vervolgens in de puddingvormpjes. Laat afkoelen buiten de koelkast. Laat de vormpjes in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
Zelfgemaakte rozensiroop
Breng het water met de suiker en het sap van de citroen aan de kook en laat dit circa 1 minuut inkoken. Voeg vervolgens de rozenblaadjes toe en haal de pan van het vuur. Laat circa 20 minuten trekken en zeef de siroop. Voeg als laatste het rozenwater toe. Zorg dat de siroop koud is voordat je deze op de pudding schenkt.
Serveer
Stort de puddinkjes op borden, schenk er wat rozensiroop over en bestrooi met de uitgelekte geweekte amandelen. Bestrooi eventueel met wat rozenblaadjes.
0 reacties